Speluitleg

Op zaterdag 3 november 2018 vindt de tweede editie van de Ommelse dorpsquiz OmmelKnows plaats. Tijdens deze quizavond gaan de deelnemende teams strijden om de felbegeerde titel: “Het beste team van Ommel.”

De teams

Het is de bedoeling dat je zelf een team samenstelt. Het team mag uit circa 10 personen bestaan. Zorg er wel voor dat het team uit minimaal 8 personen bestaat, anders wordt het een te grote opgave om alle vragen van de quiz te beantwoorden. Iedereen mag deelnemen aan het evenement, dus ook mensen die niet (meer) in Ommel wonen. Als je een team hebt samengesteld, kun je jouw team aanmelden via het inschrijfformulier op deze website. Hier dient een teamnaam en een teamleider (contactpersoon) te worden opgegeven, daarnaast ook de namen van alle teamleden.

Deelname aan de quizavond kost € 20,- per team. Géén geld natuurlijk voor zoveel gezelligheid, spanning, plezier én een fantastische feestavond. Het inschrijfgeld dient uiterlijk twee weken voor de quizavond over te zijn gemaakt op rekening NL42RABO0129233854 t.n.v. Dr’Ommelsgoed onder vermelding van je teamnaam. Na inschrijving van jouw team via deze website én ontvangst van het inschrijfgeld, ontvang je een inschrijfbevestiging per e-mail.

Spelregels

Het is de bedoeling dat je zelf met je team op zoek gaat naar een locatie om de vragen en opdrachten in te vullen. Dit kan bijvoorbeeld bij iemand van het team thuis zijn of op het werk. Waar jouw quizavond dus plaats gaat vinden, heb je zelf in de hand en dien je dus ook zelf te regelen. Maar let op! Kies wel een strategische locatie, want tijdens de quiz mag er gebruik worden gemaakt van allerlei soorten hulpmiddelen, zoals internet, computers, laptops, rekenmachines, telefoon, encyclopedieën, buren, vrienden, enzovoorts. Wanneer je met je team een goede locatie hebt gevonden is de voorbereiding klaar. Op de quizavond dient de teamleider of een afgevaardigde van het team het quizboek af te halen bij het Café aan Kluisstraat 1 vanaf 19.00 uur.

De quiz bestaat uit vele vragen en opdrachten verdeeld over verschillende rubrieken die zijn opgenomen in het quizboek. Daarnaast bevat de quiz ook een geheime opdracht. Voor deze geheime opdracht dient het team één teamlid af te vaardigen om op de quizavond op een bepaald tijdstip naar een bepaalde locatie te komen om daar een opdracht uit te voeren. Bovendien zullen er weer af en toe een of meerdere teamleden de straat op moeten om een antwoord te zoeken dat alleen ergens in het dorp te vinden is. De antwoorden dienen op dezelfde avond uiterlijk om 23.00 uur in het Café aan Kluisstraat 1 te worden ingeleverd, waarna nog gelegenheid zal zijn om uitgebreid na te praten.

Feestavond

Natuurlijk wil je na het zweten en zwoegen bij het beantwoorden van de vragen en opdrachten van de quiz weten wie er nu een jaar lang met de eer “Het slimste team van Ommel 2018” mag gaan strijken. Daarvoor wordt op zaterdag 17 november een feestavond georganiseerd bij gemeenschapshuis De Kluis, met feestelijke bekendmaking van de uitslag, uitreiking van leuke prijzen en natuurlijk de eervolle onthulling van “Het beste team van Ommel 2018”. Bovendien zal een DJ voor de muzikale omlijsting zorgen.

Laatste updates

Inschrijven

Wil je ook deelnemen aan Ommelknows met je team? Wacht dan niet langer, verzamel je teamgenoten en schrijf je in!

Reglement

Ben je nog niet helemaal op de hoogte hoe een dorpsquiz precies te werk gaat? Lees dan even ons reglement door.